top of page

Malle Babbe – de Rob de Nijs musical

 

De muziek en rijke carrière van Rob de Nijs komen tot leven in de gloednieuwe musical Malle Babbe. Een project waar Rob en zijn vrouw Jet sinds 2021 bij betrokken zijn, in samenwerking met Joop van den Ende.

 

De musical is gebaseerd op een waargebeurd en bepalend moment in Rob’s leven, waarin hij zweeft tussen droom en werkelijkheid. Door de ziekte van Parkinson is hij intussen tot weinig in staat. Om hem op te vrolijken neemt Jet hem mee terug naar zijn jongere jaren en stappen ze samen in het Circus van zijn Geheugen. Vergezeld door bekende personages als Jan Klaassen de Trompetter, Zuster Ursula en Malle Babbe herbeleven ze hoogte- en dieptepunten uit zijn rijke en spraakmakende carrière. Het winnen van zijn eerste talentenjacht, een optreden in Voor De Vuist Weg bij Willem Duys, de eerste hit ‘Zachtjes tikt de regen’, het grote succes van ‘Banger Hart’ en nog veel meer. 

 

Zijn affaires. Zijn grote liefde.

En hoe zat het al die jaren nou echt met Rob’s liefdesleven en de honderden affaires? Jet wil de onderste steen boven hebben. Dit levert herkenbare, breekbare maar ook humoristische momenten op. Een sterrencast brengt het verhaal en alle grote hits tot leven in een prachtige setting met live orkest.  

  

Ga mee op deze fantasierijke reis en laat Rob je nog een keer terugvoeren naar de kroegen met blond schuimend bier waarin hij afrekent met de heren van fatsoen.

De kaartverkoop van Malle Babbe - de Rob de Nijs musical is geopend! Zijn muziek en rijke carrière komen tot leven in deze gloednieuwe musical. Een avond vol herkenbaarheid en al zijn grote hits. Te zien in theaters door heel Nederland. Bestel nu op mallebabbemusical.nl en wees verzekerd van de beste plaatsen.  

Nog 2 acteurs in de race voor de titelrol

 

Na een grondig auditieproces zijn er nog twee personen in de running voor de felbegeerde titelrol. Zij worden de komende maanden intensief begeleid middels workshops, lezingen en coachingsessies. Met als doel om niet zozeer een dubbelganger te vinden maar een acteur die de vereiste combinatie van zang- en acteertalent heeft om de unieke persoonlijkheid en klank van Rob de Nijs recht te kunnen doen. In september wordt de knoop doorgehakt en zal bekend zijn wie Rob gaat vertolken in de musical Malle Babbe.

 

Creatieve team

 

Het creatieve team staat onder leiding van creative producer Joop van den Ende, creative director Maurice Wijnen en scriptschrijver Dick van den Heuvel. Carline Brouwer tekent voor de regie, Jeroen Sleyfer is verantwoordelijk voor de muzikale supervisie & arrangementen en Eline Vroon voor de choreografie. De rest van het team bestaat uit Joris van Veldhoven (decorontwerp), Cocky van Huijkelom (kostuumontwerp), Bart van den Heuvel (lichtontwerp), Maarten Houdijk (geluidsontwerp), Michel van Oostveen (pruiken) en Robin van den Heuvel (ondersteuning/ research).

bottom of page